home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach GLS

Luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha će po pisanju pojedinih medija premijeru imati još tokom ove godine (možda u novembru na sajmu u Los Anđelesu).

Kao baza će poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja Mercedes-Maybacha GLS će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS).

Bez obzira na istu platformu, Mercedes-Maybach GLS će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, preko doteranih svetala i novih točkova pa do prostranog i komfornog enterijera sa najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika, a moguće je i da dobije duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na regularni Mercedes GLS

Mercedes-Maybach-GLS će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4,0 litarski twin-turbo V8 motor (uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač) mada je moguće da dobije i 6,0 litarski twin-turbo agregat.

Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: arhiva / Autobild.dečitanja : 1068Komentari