home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar F-Type

Kompanije Jaguar Land Rover (JLR) i BMW su početkom juna saopštile da će sarađivati na razvoju sledeće generacije tehnologija za električna i plug-in hybrid vozila, pri čemu je cilj značajno smanjiti troškova razvoja.

JLR i BMW tada nisu saopštili kada će se pojaviti prvi rezultati njhove nove saradnje, ali se procenjuje da će to biti kroz tri ili četiri godine. Saradnja podrazumeva zajedničke investicije u istraživanje i razvoj, ali će konačni proizvodi zadržati specifične karakteristike neophodne za svakog od ovih proizvođača. Finansijski detalji ovog partnerstva tada nisu objavljeni.

To je što se tiče električnih i plug-in hybrid vozila, ali nezvanične vesti kažu da će saradnja između ova dva proizvođača biti još dublja.

Naime, neki mediji navode i da će BMW snabdevati kompaniju JLR i sa benzinskim i dizel motorima, uključujući tu navodno i V8 benzinac za modele iz game Jaguara i Range Rovera (o čemu se inače pričalo još ranije). Sem tog V8 agregata, BMW bi JLR-u navodno trebalo da isporučuje i četvorocilindrične i šestocilindrične jedinice, što će JLR-u omogućiti da značajno smanji troškove koje se tiču game motora u budućnosti.

Posebna je zanimljiva vest da bi novi Jaguar F-Type trebalo da dobije BMW-ov 4,4 litarski twin-turbo V8 motor.

Novi F-Type bi po nekim izvorima mogao da ima premijeru već sledeće godine, ali ostaje da se vidi sa koliko snage će pomenuti V8 motor raspolagati pod haubom novog F-Typea. U BMW-u M8 recimo ima 600KS, a u verziji M8 Competition 625KS.

Takođe, novi F-Type će dobiti i moderniji enterijer, sa kvalitetnijim materijalima i novim 10.2-inčnim infotainment sistemom.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Render: arhiva / Carmagazine.co.ukčitanja : 715Komentari