home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach GLS

Luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha bi premijeru trebalo da ima još tokom ove godine, verovatno u novembru na sajmu u Los Anđelesu.

Najnovije špijunske slike takođe potvrđuju da će kao baza poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja Mercedes-Maybacha GLS će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS).

Mercedes-Maybach GLS

Mercedes-Maybach GLS će se od običnog GLS-a razlikovati po upadljivijem prednjem grilu (na definitivnom serijskom primerku će biti u hromiranom izdanju), većim točkovima kao i po komfornom ensterijeru sa najkvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom.

Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika.

Mercedes-Maybach-GLS će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 460 do 480KS (uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač) mada je navodno moguće da dobije i 6,0 litarski V12 agregat.

Takođe, verovatno će se pojaviti i plug-in hybrid varijanta sa nekih 480KS.

Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Automotorundsport.dečitanja : 1017Komentari