home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Yaris GR-4

Toyota je novi Yaris predstavila sredinom oktobra (dugačak je 3940 mm, dostupan samo u verziji sa 5 vrata i napravljen na TNGA platformi odnosno njenoj najmanjoj varijanta GA-B), dok će krajem ovog meseca prikazati i sportski Yaris GR-4 za koji se pobrinuo Gazoo Racing.

Yaris GR-4 će zameniti dosadašnji Yaris GRMN (koji je ponuđen u ograničenoj seriji), ali konkretni detalji će biti saopšteni 17. novembra.

U svakom slučaju, Yaris GR-4 će biti hot-hatch verzija novog Yarisa, što podrazumeva snažan mootor (stari Yaris GRMN je raspolagao sa 212KS), aero body kit (proširenja blatobrana, izmeneni branici, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), pa set novih točkova, modifikovano oslanjanje, širi trag točkova, jače kočnice, sportski izduvni sistem i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

Kao i regularni Yaris nove generacije, i Yaris GR-4 će dolaziti sa novim infotainmentom, kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom.

Što se bezbednosti tiče, i ovde će se u ponudi naći Safety Sense 2.0 paket koji podrazumeva sistem upozorenja na sudar, sistem detekcije pešaka, održavanje vozila u kolovoznoj traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova...

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 441Komentari