home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ranger Rover

Nova generacija dugo očekivanog Defendera je predstavljena na poslednjem sajmu automobila u Frankfurtu, pa se fokus interesovanja koji se tiče kompanije Jaguar Land Rover prebacuje na druge novitete, među njima i potpuno novi Range Rover.

Kako pišu britanski mediji, buduća peta generacija Range Rovera se očekuje tokom 2021. godine, i to sa novom MLA platformom (Modular Longitudinal Architecture).

Zahvaljujući uporebi aluminijuma platforma je lakša od sadašnje, a prilagođena je i upotrebi plug-in hybrid i električnog pogona.

Ranger Rover

U medijima se pojavljuju vesti da će gama novog Range Rovera obuhvatati i mild hybrid verzije sa šestocilindričnim motorima (sa rasponom snage od 304 do 406KS), plug-in hybrid varijantu (šestocilindraš i dva elektromotora, uz 64 km autonomije u elektro modu), kao i potpuno električnu verziju koja bi pre svega ciljala kupce u Aziji.

Ta električna verzija bi mogla da ima i dva elektromotora, pogon na sva četiri točka, baterije i do 100 kWh, kao i autonomiju koja će bez problema prelaziti 300 milja.

U pogledu dizajna ne treba očekivati veće promene, već evoluciju sadašnjih rešenja, uz inspiraciju sa modela Velar i Evoque. Sve to uz još luksuzniji enterijer i napredniju tehnologiju.

U svakom slučaju, ovo će po najavama biti najradikalniji i tehnički najnapredniji Range Rover do sada, a proizvoduiće se u britanskoj fabrici Solihull.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 461Komentari