home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i4

BMW je još na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi zvanično potvrdio da je u pripremi sledeći model u njihovoj "i" porodici modela, kao i to da će se taj BMW i4 u proizvodnji pojaviti krajem 2020. godine. 

U međuvremenu, objavljeni su i novi detalji o ovom modelu koji će biti jedan od ukupno 25 elektrifikovanih BMW noviteta do 2025. godne, od čega je 12 potpuno električnih.

BMW i4

Inače, kao najava za i4 je poslužio iVision Dynamics concept sa sajma automobila u Frankfurtu 2017. godine, dok će se proizvodnja serijskog modela po svemu sudeći odvijati u Minhenu.

U svakom slučaju, ovaj rival Teslinom Modelu 3 će se bazirati na CLAR platformi, dok će prva verzija u ponudi raspolagati sa 390 kW/530KS i litijum-jonskim baterijama od 80 kWh. Radi se o Generation 5 baterijama koje su manje od sadašnjih, pri čemu BMW navodi da će 80% kaapciteta na brzom punjaču moći da se napuni za oko 35 minuta.

Ova verzija BMW–a i4 će od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 4,0 sekunde, imaće najveću brzinu ograničenu na 190 km/h, uz autonomiju od oko 600 km po WLTP-u.

Kasnije stižu i druge verzije, sa više snage i dužim dometom, ali o tome detalji tek slede.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: arhiva / Carmagazine.co.ukčitanja : 403Komentari