home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A3 Sedan

Volkswagen Grupa je podigla lestvicu više novim talasom kompaktnih automobila predstavljanjem osme generacije Golfa i četvrte generacije Škode Octavije. Postavlja se pitanje šta je pripremila za Audi A3.

Novi Audi A3 je primećen tokom testiranja s manjom kamuflažom te se može zaključiti da će njegov izgled biti evolucija u odnosu na odlazeći model. Ruski portal Kolesa.ru je digitalnim alatima uklonio kamuflažu te je kreirao rendere koji nagoveštavaju izgled sledećeg kompaktnog Audijevog luksuznog sedana.

Audi A3 Sedan

Izgled nije iznenađenje s obzirom na poznatu politiku Audija kada je reč o dizajnu, jer nemački proizvođači igraju na sigurno te i dalje ostvaruju odlične prodajne rezultate. Naravno, različitost začini život te bi neki ljudi voleli više razlika, ali kompanija ne može da udovolji svima.

S obzirom na to da Mercedes ima A-Klasu Sedan, to znači da će se Audijev sledeći A3 Sedan suočiti sa žestokom konkurencijom, posebno zbog činjenice da je CLA poželjniji nego ikad pre, a BMW ima elegantnu novu Seriju 2 Gran Coupe.

Dok eksterijer ne donosi veće razlike u odnosu na odlazeći model, unutrašnjost je doživela značajne promene. MMI infotainment sistem u stilu tableta je zamenjen ekranom osetljivim na dodir koji je integrisan u centralnu konzolu.

Unutrašnjost je prostranija i luksuznija u odnosu na Golf, a poboljšana MQB platforma bi mogla da pruži više u odnosu na ostale modele koji je koriste. To bi moglo doneti poboljšanje kada je reč o prostoru u unutrašnjosti za putnike, kao i za prtljag. Ponuda motora za najmanji Audijev sedan će verovatno biti ista kao i u slučaju njegovih rođaka baziranih na MQB platformi, a trebalo bi da uključuje blagu hibridnu tehnologiju i plug-in hibridni pogon od samog početka prodaje.

A3 će debitovati početkom 2020. godine u Sportback varijanti u Evropi, a nakon toga će stići A3 Sedan. Model S3 je planiran za 2021. godinu, a RS3 dolazi nešto kasnije s petocilindričnim turbobenzincem koji će razvijati gotovo 400 KS.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Renderi: Kolesa.ručitanja : 1091Komentari