home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mondeo

Iako se spekulisalo da bi Ford mogao da potpuno ukine ovaj model, izgleda da je novi Mondeo već u pripremi.

Sa samo 30.782 prodata primerka u prvih devet meseci 2019, Ford Mondeo ne može da se pohvali da se dobro nosi sa konkurencijom u "D" automobilskom segmentu u Evropi, piše B92. Poređenja radi, u lider u ovoj klasi vozila, VW Passat, u istom periodu je isporučio 90.621 automobil na Starom kontinentu, dok je drugoplasirana Škoda Superb stigla do 51.734 kupca. Mondeo je tako završio na petom mestu u klasi, malo ispred Peugeota 508.

Ipak, prema pisanju magazina Autocar, to bi moglo da se promeni sa novom generacijom Mondea, za koju ovaj izvor tvrdi da stiže u drugoj polovini 2021.

Autocar se poziva na interni dokument evropske filijale Forda koji je procurio na Internet, a u kome se spominje fabrička oznaka "Mondeo CD542" među modelima za 2022. godinu. Inače, oznaka "CD542" je ranije korišćena za naslednika Forda Fusion (američka verzija aktuelnog Mondea), od koga je Ford u međuvremenu odustao. Veruje se da će naslednika sadašnjeg evropskog Mondea koristiti C2 modularnu mehaničku platformu, na kojoj je zasnovan i novi Focus.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1291Komentari