home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia Sorento

Bez obzira što izgled novog Sorenta već neko vreme nije tajna, Kia Motors nastavlja sa teaser kampanjom pa su tako iz ove južnokorejske kompanije stigli novi najavni crteži.

Kia Sorento

Uz crteže spoljašnjosti, obajvljeni su i crteži unutrašnjosti u kojoj će se naći i 12.3-inčna digitalna instrument tabla i 10.25-inčni ekran infotainment sistema.

Kia Sorento

Kia Sorento

Zvanična premijera novog Sorenta će inače biti održana početkom sledećeg meseca na sajmu automobila u Ženevi (za novinare počinje 3. marta).  

Ivan Mitić - Autoblog.rs

U nastavku i ranije objavljeno PR saopštenje uvoznika Kije za Srbiju:

Kia će 2020. godine na našem tržištu predstaviti mnogo noviteta. Ukupno će u 2020. godini ponuditi 9 novih ili unapređenih varijanti modela među kojima će biti najveći novitet dolazak potpuno novog Sorenta.

Legendarni sportski terenac Sorento, koga kod nas očekujemo u julu, nudiće najviše što u ovom trenutku pruža Kia.

Od tri nova motora najpre će biti raspoloživ dizel 2,2-litarski CRDi sa 200 konjskih snaga, koji će dobiti 8-stepeni DCT menjač sa dvostrukim kvačilom, a u novembru stiže motor 1.6 T-GDI kao hibrid (240 KS) i plug-in hibrid sa 280 KS.

Poslednji će, kao najsnažnija varijanta, snagu na sva četiri točka (u ponudi samo kao 4WD) prenositi preko automatskog menjača. Njegove kombinovane emisije CO2 iznosiće samo 37 g/100 km, dok će domet isključivo na struju iznositi 68 kilometara.

Sorento će biti prvi model Kije koji će omogućavati otključavanje vozila pomoću mobilnog telefona i samostalno parkiranje pomoću pametnog ključa, prikaz događanja u mrtvom uglu na digitalnoj instrument tabli i još mnogo toga.čitanja : 420Komentari