home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 GT3

Porscheova aktuelna 992 generacija će uskoro dobiti radikalniju GT3 verziju, a da će uskoro biti i zvanično predstavljena potvrđuju najnovije fotografije sa testiranja na famoznoj stazi Nordschleife, gde se Porsche uopšte nije trudio da maskira izgled svog novog GT modela.

Porsche 911 GT3 je uvek bilo lako prepoznati u odnosu na ostale 911, očigledno je da će tako biti i ovaj put. Veliko fiksno zadnje krilo, aerodinamički dodaci i upečatljiv difuzor pozadi uz klasične GT3 točkove sa centralnim zaključavanjem detalji su koji se podrazumevaju na GT3. Ovaj najnoviji prototip je skinuo većinu maskirne opreme koja je uvek prisutna na predprodukcijskim modelima, a time je otkrio i par velikih otvora za vazduh na prednjem delu, prednji aerodinamički dodatak sa širokom donjom rešetkom ali i detalje na istaknutom zadnjem difuzoru.

Porsche 911 GT3

Svi detalji tek treba da budu zvanično objavljeni ali već je poznato da će iz 911 Speedstera biti preuzet 4,0 litarski bokser motor, te će nakon značajnih unapređenja naći mesto u budućim GT modelima jer Porscheova GT divizija i dalje želi da ima atmosferske motore.

Šef Porsche GT odeljenja Andreas Preuninger je jednom prilikom rekao: "Uložili smo u budućnost s ovim motorom. Ne mogu da komentarišem buduće projekte, ali bilo bi glupo da negde ponovo ne koristimo ovaj motor. Naša filozofija kod GT automobila je da ostanu atmosferski. Želimo da zadržimo taj motor za budućnost i zato smo uložili tako ogroman napor da ispravimo sve nedostatke motora bez da nam to oduzme emocije i performanse."

Potvrda da bi taj motor trebalo da dođe upravo u novi GT3 su i ove nedavno napravljene fotografije prototipova na Nürburgring Nordschleifeu, tačnije izjave svedoka koji tvrde da je zvučnu kulisu ispunjavao vrisak atmosferskog motora pri visokim obrtajima.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Autocar.co.ukčitanja : 884Komentari