home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen T7

Nemački proizvođač već uveliko radi na razvoju nove, sedme generacije Transportera, koja bi trebalo da uvede značajan evolucijski pomak u segment lakih komercijalnih vozila

Najnovije špijunske fotografije su snimljene na stazi Nirburgring, gdje inženjeri Volkswagena obavljaju dinamičke testove. Iako je Transporter prekriven kamuflažnim folijama, vidljivo je da je prednji deo duži i drugačije oblikovan u odnosu na aktuelni model, a posebnu pažnju privlači priključak za punjenje baterija, smešten na prednjem desnom blatobranu. Tako je vidljivo da će se osim u turbodizelskoj verziji proizvoditi i kao plug-in hibrid. Gotovo je sigurno i da će postojati i potpuno električna verzija, kako bi imao pristup samim centrima gradova koji su za vozila s SUS motorima sve nedostupniji.

Volkswagen T7

Voziće na zajedničkoj platformi MQB namenjenoj vozilima s poprečno ugrađenim motorom. Uz ručni 6-stepeni menjač, u opciji će biti automatski DSG, s dvostrukim kvačilom i sedam stepeni prenosa. Većina verzija će biti s prednjim pogonom, a za posebne biće dostupan integralni 4Motion.

Model sedme generacije, po uspešnoj formuli još uvek aktuelnog modela će se proizvoditi u standardnoj (4,9 m) i dugoj verziji (5,3 m), kao transporter, putnički van i kamionet sa šasijom. Nezvanično, novi Volkswagenov transporter bi mogao na puteve već tokom sledeće godine.

Izvor: Quattroruote.hrčitanja : 313Komentari