home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQS

Podsećanja radi, Mercedes je u septembru prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu prikazao koncept vozilo Vision EQS, koji je deo njihovog EQ podbrenda električnih vozila.

To je u stvari bila najava za luksuzni EQS čija serijska verzija će po najnovijim informacijama startovati u prvoj polovini sledeće godine.

Mercedes EQS

Kako bilo, EQS će biti napravljen na potpuno novoj, modularnoj EV platformi. U konstrukciji će biti upotrebljeni čelik, aluminijum i ugljenična vlakna, a sem EQS-a ovu platformu će koristiti i drugi električni modeli sa znakom trokrake zvezde.

Mercedes EQS

EQS će se praviti u Mercedesovoj fabrici Sindelfingen u Nemačkoj, a jedan od rivala će mu biti električni Porsche Taycan.

Za sada je poznato da će budući serijski EQS imati dva elektromotora, kao i pogon na sva četiri točka. Koncept je inače raspolagao sa 350 kW/476KS i 760 Nm.

I serijski  model će sa jednim punjenjem baterija moći da pređe 700 km (po WLTP-u), a 80% kapaciteta baterija će moći da se napuni za manje od 20 minuta.

Mercedes je još ranije zaštitio oznake EQS 350 do EQS 600, što znači da će se u gami ove buduće električne limuzine nalaziti više različitih verzija.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 521Komentari