home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Megane E-Tech Electric

Renault je sredinom oktobra prošle godine na eWays događaju prikazao i novi električni koncept automobil nazvan Megane eVision.

Kako je tada najavljeno, u pitanju je studija koja najavljuje budući serijski model ove marke koji stiže već krajem 2021 godine (s tim što se start prodaje očekuje početkom 2022. godine). Sada je francuski proizvođač objavio prve teaser slike koje najavljuju taj serijski model i koje između ostalog otkrivaju centralni ekran osetljiv na dodir i digitalni displej sa informacijama.

Renault Megane E-Tech Electric

Serijski model će se bazirati na modularnoj CMF-EV platformi razvijenoj za električna vozila francusko-japanske alijanse, a radi se o kompaktnom vozilu kojim će Francuzi konkurisati Volkswagenovom električnom modelu ID.3. To električni Megane nagoveštava i svojim dimenzijama, budući da dužina koncepta iznosi 4210 mm, širina 1800 mm, visina 1505 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2700 mm.

Renault Megane E-Tech Electric

Očekuje se elektromotor sa 217KS i 300 Nm, baterije od 60 kWh, pogon na prednje točkove i autonomija od oko 450 km. Takođe, ubrzanje od 0 do 100 km/h će trajati manje od 8 sekundi.

Takođe, moguće je da se kasnije pojavi i verzija sa baterijama većeg kapaciteta i dužom autonomijom, kao i varijanta sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Proizvodnja bi trebalo da se odvija u Renaultovoj Douai fabrici u Francuskoj, zajedno sa električnim Renaultom 5 koji je još ranije predstavljen

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 476Komentari