home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender 130

Land Rover je još ranije najavio da će nova generacija Defendera dobiti još jednu verziju, a sada kao potvrda stižu i špijunske slike maskiranog test primerka.

Tačnije, sledeće godine na tržište stiže Defender 130 sa do osam sedišta, a kako se očekuje glavna tržišta za ovu verziju biće SAD, Kina i Bliski istok.

Land Rover Defender 130

Neke informacije kažu da je Defender 130 za 342 mm duži od Defendera 110, što znači da ima 5100 mm.

Test primerak navodno ima mild-hybrid 3,0 litarski šestocilindarski benzinac (u modelu Discovery raspolaže sa 355KS), ali Defender 130 bi trebalo da dobije i druge benzinske i dizelske motore, kao i P300e PHEV opciju. 

Sem toga, u Land Roveru razmatraju i pick-up izdanje novog Defendera. Ako se zaista pojavi, Defender pick-up bi trebalo da bude ponuđen kupcima za nekoliko godina, a biće napravljen na bazi novog Defendera 110. U ponudi će po svemu sudeći biti single cab i double cab verzije, dok će se u gami naći motori poznati iz standardnog Defendera. Defender pick-up bi trebalo da se nudi u širokoj gami, od veoma spartanskih varijanti pa sve do luksuzne verzije.

Glavna tržišta za Defender pick-up bi trebalo da budu Evropa i Severna Amerika, naravno ako se ovakav model zaista i pojavi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Autocar.co.ukčitanja : 543Komentari