home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lamborghini je nedavno oživeo legendarno ime Countach predstavljanjem modernog naslednika, ali italijanski proizvođač se ne zaustavlja.

Svi planirani primerci Countacha su već rasprodati, a Lamborghini se još jednom okreće svojoj slavnoj prošlosti te najavljuje još nešto veoma uzbudljivo. Novi teaser klip dug nešto više od jednog minuta prikazuje detalje automobila koji će predstavljati još jedno oživljavanje Lamborghinijevog klasika.

Čini se da se radi o prototipu LP500, modelu koji se pojavio na Sajmu automobila u Ženevi 1971. godine, a sedišta koja se pojavljuju u klipu odgovaraju ovom modelu. Moguće je da je Lamborghini rekreirao prototip ili napravio specijalnu verziju novog Countacha koja odaje počast stilu modela LP500. Kompanija je već ranije saopštila da će proizvesti samo 112 primeraka novog Countacha. Neki smatraju da video nagoveštava klasičnu Miuru, Lamborghinijev model koji je počeo da se proizvodi 1966. godine.

"Pre 50 godina, napravio je put u budućnost. Sada je ponovo na putu", poruka je koja se navodi u klipu. To još jednom ukazuje na LP500 koji proslavlja 50. rođendan ove godine.

Bez obzira o kakvom iznenađenju se radi, ono dolazi u vreme kada se italijanski proizvođači egzotičnih automobila bore s realnošću sve strožih propisa i izbacivanju iz upotrebe motora s unutrašnjim sagorevanjem. Prelazak na potpuno električnu ponudu je značajno teži i izazovniji za Lamborghini i Ferrari nego za neke druge mainstream brendove. Ipak, pomenuti klip ukazuje i na to da Lamborghinijev konvencionalni motor nastavlja da živi, bar za sada.

Izvor: Klix.ba / Motor1.comčitanja : 309Komentari