home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fisker Project Ronin

Fisker priprema treći model u svojoj gami, i to kabriolet koji će po tvrdnjama kompanije imati najdužu autonomiju među serijskim električnim vozilima (cilj je 660 milja / 1060 km).

Nazavan je Fisker Project Ronin, a najavljuje se da će njegova premijera biti održana u avgustu 2023. godine.

Saopštenje prati i nekoliko teaser slika, kao i informacija da je Ronin dizajnirao generalni direktor brenda Henrik Fisker.

Fisker Project Ronin

Sudeći po najavnim slikama, Project Ronin će imati dugačku haubu i oštar, šiljasti nos, sa LED svetlima koja su integrisana u branik.

Ronin je po najavama opremljen sa par digitalnih retrovizora i aktivnih aerodinamičkih sistema. Uz četiri vrata (zadnja bi trebalo da otvaraju u suportonoim smeru od prednjih), Ronin je dizajniran da primi četiri putnika, kao i da pruži dovoljno mesta za njihov prtljag.

"Cilj je postići najduži domet za seruijski EV, u kombinaciji sa izuzetno visokim nivoom performansi. Project Ronin će biti izlog za naš inženjering, pogon i softver", rekao je generalni direktor.

Nezvanične vesti kaže da će Ronin imati tri elektromotora, kao i da će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za oko dve sekunde.

Fisker je takođe naveo da bi automobil trebalo da bude dostupan po ceni nešto nižoj od 200.000 dolara, i to od druge polovine 2024. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 302Komentari