home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda EV

Preporođeni superautomobil Honda NSX imaće električni pogon i predvodiće planove japanske kompanije koji se odnose na globalnu elektrifikaciju.

NSX se definitivno vraća kao flagship ponude od 30 električnih vozila koja će Honda plasirati na tržište u sklopu svoje ambiciozne strategije elektrifikacije vredne oko 58 milijardi evra.

Budžet je namenjen razvoju hidrogenskog pogona i zamenjivih baterija, a oko 36 milijardi evra je rezervisano za elektrifikaciju i softverske tehnologije.

Honda je otkrila prve detalje o svom brzom globalnom uvođenju električnih vozila u periodu do 2030. godine, a najveća vest je to što ćemo videti potpuno električnog naslednika superautomobila NSX te novi flagship grand tourer.

Honda NSX je trenutno u svojoj trećoj generaciji, a njen V6 motor s hibridnom tehnologijom isporučuje 573KS. Proizvodnja ovog modela će biti završena krajem godine, ali nove informacije su prva zvanična potvrda da Honda planira da ostane u segmentu superautomobila dok transformiše svoj biznis.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Foto: Arhiva / Hondačitanja : 244Komentari