home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Novi Volkswagen Passat

Passat, jedno od najpoznatijih imena Volkswagena, ali i čitave autoindustrije umalo je bilo ugašeno ove godine. Stvar je spasio karavan pa su ime i B8 generacija opstali. Aktuelna generacija je predstavljena 2014. godine, poslednji redizajn je odrađen 2019. godine, a sada mnogi priželjkuju naslednika.

Doduše, prodajni rezultati to ne govore. Passat je svojevremeno bio najprodavanija limuzina na evropskom tržištu, ali prodaja mu poslednjih godina beleži konstantan pad, kao i ostalim limuzinama na tržištu, navodi Index.hr.

Passatu definitivno nije lako. Unutar samog koncerna je niz opcija, uključujući i karavane, a i na tržištu postoji još nešto limuzinskih i karavanskih modela ove veličine. Passat B9 ipak dolazi, a u Volkswagenu naglašavaju da će napraviti značajan odmak u pogledu kvaliteta, funkcija i digitalnog iskustva, naravno u pozitivnom smislu.

Pritom valja imati na umu da dolazi i Aero B, električni karavan veličine Passata, koji bi mogao da bude zamena za Passata, ali i luksuznijeg Arteona. Kad je novi Passat u pitanju, on će po svemu sudeći preuzeti dizajnerski potpis novijih modela, posebno Golfa, te će imati nešto dinamičniju formu.

Kad su pogoni u pitanju, osnovu će činiti 1.5 TSI benzinac te 2.0 TDI, oba sa 150KS i automatskim menjačem. Gotovo siguran je i plug-in hibrid, a pojedina tržišta mogla bi da dobiju i neku sportskiju verziju..

Proizvodiće se u pogonima u Bratislavi.

Izvor: Index.hr

Render možete pogledati na: Motor1.comčitanja : 323Komentari