home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW XM

BMW je je XM Concept prikazao 30. novembra prošle godine, ali je već tada bilo poznato da on najavljuje budući serijski model koji se očekuje tokom 2022. godine, i to kao prvi samostalni M SUV model.

Bavarci takođe navode da je XM najizrazitija izjava u 50 godina BMW M. U saopštenju se dodaje da je ovo "jedinstveni X za brend M, koji prikazuje novi dizajn prednjeg dela BMW luksuzne klase".

BMW XM

U međuvremenu, u pripremi je i serijski model, a kao najava služi set fotografija još uvek maskiranog test primerka.

BMW XM

Standardna verzija serijskog BMW-a XM će imati kombinovanih 480 kW/653KS i 800 Nm (kombinacija novog V8 turbo benzinca i elektromotora), ali se najavljuje i jača verzija sa 748KS i 1000 Nm obrtnog momenta. Biće moguića i vožnja u elektro modu, do 80 km (po WLTP-u).

BMW XM

Tu će naravno biti i pogon na sva četiri točka, standardno Adaptivno M Professional oslanjanje, M kočioni sistem, lagani M alu točkovi do 23 inča, upadljiviji prednji "bubrezi", kao i M interpretacija kokpita usmerenog ka vozaču, zakrivljeni ekran infotainment sistema, M verzija BMW iDrive operativnog sistema, crveni akcenti na volanu, braon koža, ugljenična vlakna i ambijentalno osvetljenje i u BMW M bojama.

Premijera serijskog XM-a će se održati u narednim mesecima, dok serijska proizvodnja treba da startuje u decembru.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 348Komentari