home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fisker Pear

Američki proizvođač električnih automobila Fisker je najpoznatiji po modelu Ocean (od sledeće godine biće dostupan i na evropskom tržištu), a nedavno je najavljen i njihov električni kabriolet Ronin.

Međutim, ova kompanija planira i novi bazni električni automobil nazvan Pear (akronim za "Personal Electric Automotive Revolution").

Proizvodnja je najavljena za početak 2024. godine, a automobil će u Sjedinjenim Američkim Državama startovati po ceni od 29.900 dolara.

Specifikacije još nisu saopštene, mada Fisker navodi da će Pear biti "digitalno povezani, kompaktni, urbani EV za pet putnika."

Sudeći po takvoj najavi i prilično agresivnoj ceni, zvuči kao da je brend usmeren za isto tržište kao i Volkswagen ID.3. Automobil na teaser slikama izgleda kao kompaktni crossover. Kako se očekuje, Pear će usvojiti neke stilske elemente od svog većeg brata, deleći isti zaobljeni prednji deo, kratku haubu i ravni zadnji deo.

S obzirom na nižu cenu, očekuje se da će Pear imati manji baterijski paket i slabije električne motore od Fiskera Ocean. To praktično znači da bi Fisker Pear mogao da dobije baterije od 60 kWh i domet od 200 milja (322 km).

Američka kompanija još nije potvrdila da li će se Pear prodati u Evropi, ali njihov portparol nagoveštava da je to definitivna mogućnost, s obzirom na količinu interesovanja evropskih kupaca pokazanu za većim modelom Ocean.

Fisker takođe predviđa proizvodnju od 250.000 jedinica ovog automobila godišnje u fabrici u Ohaju.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

* Ranije objavljena teaser slika:

Fisker Pear


čitanja : 538Komentari