home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Alfa Romeo najava

Tek što je prikazo specijalnu seriju Tributo Italiano za modele Tonale, Giulia i Stelvio, Alfa Romeo je na Facebooku objavio misteriozni tizer.

Na slici su LED zadnja svetla Alfe Tonale, uz natpis „Nova era počinje“. Italijani međutim nisu saopštili nikakve druge informacije, osim: „Ostanite sa nama... Nova era počinje sa Alfa Romeom“.

Ovo „nova era“ bi možda mogao da bude nagoveštaj za prvi Alfa Romeo EV koji je potvrđen za 2024. Međutim, zadnja svetla na tizeru očigledno pripadaju Tonale SUV-u, a ne manjem i još neimenovanom B-SUV-u koji uskoro dolazi sa električnim i hibridnim opcijama. Da li to znači da Alfa Romeo najavljuje novu verziju Tonalea?

Šef proizvoda Alfa Romea, Danijel Tijago Guzafame, smatra potpuno električni Tonale „tehnički mogućim“, iako je jasno stavio do znanja da takva verzija još nije odobrena kada je dao izjavu prošle godine. Otprilike u isto vreme, Izvršni direktor Alfa Romea Žan-Filip Imparato je potvrdio da već rade na Quadrifoglio verziji Tonalea, ali je dodao da je neće odobriti za proizvodnju osim ako ne dobiju „najviši nivo performansi“.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 4633Komentari