home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Za popularnu Mercedes G-klasu na tržištu se nalazi veliki broj tjuning dodataka, što i ne čudi budući da izgled ovog modela nije menjan dugi niz godina. Ovaj put svoje dorade je vlasnicima ponudila kompanija RevoZport.

Već prililčno agresivan dizajn modela G63 AMG sada je još upečatljiviji, budući da uz spoljašnji paket RevoZport ovaj terenac postaje 70 mm širi, pa je ukupna širina modela kodnog imena RZG 650 (dorađeni G63 AMG), odnosno RZG 700 (dorađeni G65 AMG) čak 1995 mm.

Osim toga, dodato je dosta dodataka od ugljeničnih vlakana koji osim vizuelnog utiska utiču i na smanjenje ukupne težine. Naravno, sve to košta, pa tako samo za spoljašnji paket treba izdvojiti 45 hiljada dolara. U unutrašnjosti slična priča, dominiraju ugljenična vlakna, a cene kreću od 2 hiljade dolara pa naviše.

Za one koji žele bolje performanse nudi se optimizacija motora za obe AMG verzije (63 i 65). U kombinaciji sa titanium izduvnim sistemom, RevoZport RZG 700 ima okruglih 700KS (dok se model G63 AMG može pojačati na 650KS). Optimizacija motora plaća se 3 hiljade dolara, dok za novi izduvni sistem treba izdvojiti 4.500 dolara. Kada sve saberemo, ispada da na ionako skupi G63 ili G65 AMG treba dodatno izdvojiti više od 54 hiljade dolara...

Izvor: Jutarnji.hr/autoklub

Foto: RevoZportčitanja : 492Komentari