home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hoonitruck

Ken Block je otkrio svoj najnoviji automobil, pod imenom Hoonitruck, koji je ustvari Ford F-150 pick-up iz 1977 godine. Zapravo, više liči na pick-up, nego što to jeste. Karoserija ovog F-150 je spuštena do zemlje i leži na specijalnoj cevastoj šasiji. Snaga dolazi iz 3.5 litarskog V6 agregata sa dva turbo punjača, koji proizvodi 914 KS, a na podlogu se prenosi preko AWD sistema, sličnog onim u reli automobilima.

Po Kenovom starom običaju, turbo kompresori vire kroz “šuplju haubu”, a vazduh pod pritiskom šalju u usisnu granu izrađenu 3D printerom. Spoljašnost Hoonitrucka karakterišu izduvne cevi u prednjim blatobranima, agresivni prednji i zadnji sojleri, specijalni “Fifteen52” 20” naplatci, i pneumatici širine 315 mm.

Hoonitruck

Za veći “komfor” vozača, tu su daljinski start motora i kamera za vožnju unazad, a ovaj trkački pick-up ima i priključak za vuču prikolice. Kenov Hoonitruck će zvanično biti pokazan javnosti na SEMA događaju u Las Vegasu sledeće nedelje, a u akciji ćemo ga tek videti 7. decembra, kada bude premijera Gymkhana 10.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Hoonigančitanja : 565Komentari