home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Replika Mercedes 300 SL Gullwinga

Mercedes-Benz 300 SL je ikona nemačkog brenda, a primerci u izvanrednom stanju donose preko  milion evra na aukciji. Za one koji ne žele da daju ovolike pare na klasični 300 SL možda postoji rešenje. To je ovaj specifični 300SL. Pomenuti automobil nije ono što se čini.

Zapravo se radi o Mercedesu CLK320 iz 2000. godine sa “blago” modifikovanim izgledom. Obzirom da se ispod “kože” zapravo krije relativno moderan automobil, to znači da dobijate i stvari koje uzimamo zdravo za gotovo danas. Ova replika Mercedesa 300 SL dolazi sa ABS sistemom, vazdušnim jastucima, klima uređajem, kao i raznim drugim karakteristikama koje su bile dostupne u Mercedesima krajem prošlog veka.

Replika Mercedes 300 SL Gullwinga

Ispod poklopca motora krije se originalni 3.2 litarski V6 sa 216 KS iz modela SLK. Snaga se prenosi putem petostepenog automatskog menjača na zadnje točkove. Nema informacija od kog materijala su napravljeni delovi karoserije i oplate, ali se može reći da je tvorac ove konverzije uradio odličan posao kada se radi o spoljašnjosti automobila. Ipak, iako će spoljašnji izgled zavarati mnoge, pogled u kabinu otkriva potpuno originalni enterijer modela SLK.

Replika Mercedes 300 SL Gullwinga

Sada dolazi pravi šok. Iako se Mercedes SLK320 može naći na oglasima za nekoliko hiljada evra, prodavac ove replike traži 198,800 evra. Na kupcu ostaje da odluči da li vredi dati tolike novce na repliku legendarnog Mercedesa 300 SL.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Car-Specialčitanja : 379Komentari