home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Roush Mustang GT Old Crow

Kao i ranijih godina, Ford će učestvovati i na ovogodišnjem događaju EAA AirVenture (Experimental Aircraft Association) u SAD-u, pa je u saradnji sa kompanijom Roush Performance pripremio posebni Mustang GT Old Crow.

Roush Mustang GT Old Crow

Automobil je napravljen u čast američkog pilota Buda Andersona koji je tokom Drugog svetskog rata leteo u 116 borbenih misija, i to u avionu P-51 Mustang sa nadimkom Old Crow.

Roush Mustang GT Old Crow

Zato je i ovaj Mustang GT Old Crow dobio određene stajling detalje sa Andersonovog P-51 Mustanga (srebrna boja, u kombinaciji sa žutim i crvenim elementima), dok je V8 motor pojačan na 710KS i 826 Nm obrtnog momenta.

Roush Mustang GT Old Crow

Tu su i Roush prednji gril sa P-51 oznakom, Ford Performance elementi (prednji spojler, otvori za vazduh na haubi, zadnji spojler sa modela 2020 Shelby Mustang GT500), kao i doterani enterijer (Sparco pojasevi, crveni vrh ručice menjača, prednji panel u Military Green boji).

Automobil će se pojaviti na EAA AirVenture manifestaciji u Viskonsinu, a tu će 25. jula biti i prodat na aukciji (sav prihod ide u dobrotvorne svrhe).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 262Komentari