home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Expedition G-Klase

Američka kompanija Expedition Motor za 90.000 dolara nudi perfektno restauriranu i modifikovanu G-Klasu koja je početkom devedesetih godina "služila" u nemačkoj vojsci.

Mercedes-Benz je u periodu od 1990. do 1993. godine za potrebe nemačke vojske pravio namensku G-Klasu s kraćim međuosovinskim rastojanjem, preklopivim vetrobranskim staklom i platnenim sklopivim krovom, koju je pokretao provereni 2,5 litarski 5-cilindarski dizelski motor (OM602).

Expedition G-Klase

Nakon otpisivanja iz vojne službe nekoliko primeraka G-Klase je završilo u specijalizovanoj kompaniji sa sedištem u američkoj saveznoj državi New Jersey, a rezultat temeljite restauracije i modifikacije (kojim u EMC-u istovremeno obeležavaju 40. rođendan jednog od najpoznatijih terenskih automobila) možete videti na fotografijama.

Expedition G-Klase

Za optimalno prilagođavanje civilnom životu dvovratne G-Klase (koja je zadržala sklopivo vetrobransko staklo i mekani sklopivi krov) potrošeno je nešto manje od 2.700 sati, a restomod proces uključio je šasiju, karoseriju, kabinu, oslanjanje, osovine, kočnice, menjač i originalni "peri-deri" motor koji je obnovljen do poslednjeg šrafa.

Expedition G-Klase

Među detalje koji EMC-ov automobil odvajaju od originala spadaju LED svetla, nova maska hladnjaka, modifikovani branici, novi točkovi... U opciji je i vitlo za izvlačenje, a boju sedišta i karoserije bira kupac.

Izvor: Klix.ba

Foto: Expedition Motorčitanja : 1038Komentari