home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Electric GT 911

Brojni veoma posebni automobili predstavljeni su svetu na SEMA Show događaju prošle nedelje, a oni uključuju i parcijalno elektrifikovanu ili teslifikovanu, ako vam lakše, verziju Porsche 911 modela iz 964 generacije.

Ovaj restmod 911 koji je u pitanju, dolazi iz kompanije koja se zove Electric GT i poseduje eGT913 pogonski sklop koji se savršeno uklapa i u Porsche 912 modele. Sistem se sastoji od električne jedinice kompanije Tesla, dobre za  436 ks, uparene sa specijalnim kompjuterskim sistemom koji osigurava da sve radi tip top, dok je obrtni momenat ove jedinice stao na 448 Nm.

Electric GT 911

Za prehranu ovog motora i njegovo energetsko snadvevanje, zadužen je tečno hlađeni baterijski komplet snage 47 hWh, kreiran od strane brenda Electric GT i podeljen u dve sekcije kako bi stao sa svake strane prtljažnog prostora i originalnog poklopca motora. Ovaj pogonski sistem poseduje četristovoltni električni sistem i 6,6 kW na punjaču, što mu omogućuje da napuni svoje baterije do 85% od nule za svega četrdeset i pet minuta. Kada je potpuno napunjen, ovaj model omogućuju prelazni opseg od oko 257 kilometara.

Electric GT 911

Iako je konvertovanje ovog modela na električnu snagu povećalo njegovu težinu na 1.214 kg, kompanija Electric GT uspela je da popravi odnos kilaže na prednjem i zadnjem delu sa raspodelom od 45 prema 55. Celokupan električni pogonski sklop sve zainteresovane olakšaće za visokih 55.000 dolara što je najgora stavka u celoj priči, posebno kada se u obzir uzme da je ovo otprilike cena samog 964 modela.

Electric GT je takođe modifikovao i eksterijer ove linije, opremajući ga sa većim rubovima točkova napred i pozadi, ugradnjom novog poklopca motora i repnog spojlera, dok je komplet crnih točkova takođe dostupan i sa Hoosier A1 lepljivim sportskim gumama.

Izvor: Autoexclusive.rs/Carscoops.comčitanja : 459Komentari