home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Supra sa Judd V10 motorom

Čak iako ne volite tjuning automobila tu i tamo pojavi se neki projekat zbog kojeg je lako, barem na kratko, promeniti mišljenje. Jedan od takvih je svakako Toyota Supra ili kako je Ryan Tuerck naziva Formula Supra.

Nakon što poslušate zvuk ove Supre i pogledate video njenog prvog merenja snage na dinamometru biće vam jasno da joj je takvo ime u potpunosti opravdano.

Neverovatni tjuning projekat Ryana Tuercka je predstavljen na SEMA sajmu automobila, a sada se mogao po prvi puti čuti moćni V10 motor pod punim opterećenjem.

Kao što se može videti motor dostiže više od 10.000 obr/min tokom merenja na "valjcima", pri čemu je izmereno da na točkovima ima 640 KS, što bi trebalo da znači da na radilici proizvodi preko 700 KS.

Ako vas zvuk ove Supre podseća na stare F1 bolide to nije slučajno. Naime, ovaj Judd V10 motor je proizvod kompanije Engine Developments, koju su osnovali John Judd i Sir Jack Brabham još 1970-ih godina.

Tuerck priprema Formula Supru za takmičenje u Formula Drift takmičenju, a iako je malo toga ostalo originalnog od Supre, ovo zaista spada među najzanimljivije tluning projekte koje smo videli ove godine.

Izvor: Klix.ba

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 753Komentari