home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Automobili Amos Delta Futuristica

Lancia Delta Integrale je jedan od najslavnijih automobila u istoriji. Jedan zaljubljenik je odlučio da ga modernizuje, a njegova kreacija zove se Automobili Amos Delta Futuristica. On se sada prodaje.

Osnivač Automobila Amos, Emilio Amos, predstavio je automobil još početkom 2018. godine i obećao da će izraditi ukupno 20 primeraka. Svaki od njih koristi karoseriju od mnogo karbonskih delova i motor koji proizvodi više od 330KS. Izvorni Integrale je imao samo 197 KS pa je povećanje izlazne snage zahtevalo novi usis, novi izduvni sistem, veći interkler i novi ECU, navodi Jutarnji.hr.

Automobili Amos Delta Futuristica

Ta snaga se šalje na sva četiri točka preko ojačanog petostepenog ručnog menjača s obnovljenim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem pozadi. Preomene karoserije ne prestaju samo s nekoliko ploča od karbonskih vlakana jer su uklonjena i zadnja vrata.

Za razliku od automobila koji je prvi prikazan, ovaj automobil ima crtu u stilu Martinija koja se proteže od nosa do zadnje četvrtine ploče. EvoCorse ‘Turbofan‘ aluminijumski naplaci su istoj bojo kao i karoserija. Ukupno, automobil je težak samo 1250 kilograma.

Automobili Amos Delta Futuristica

Kabina ima alkantaru u crvenoj i crnoj boji zajedno s aluminijumskim papučicama, Recaro sportskim sedištima pa čak i dugmetom "Overboost" s malom raketom na njemu.

Kada je tek predstavljen, Automobili Amos su tražili 347.000 dolara za njega. Sada je ta cena porasla gotovo duplo, s obzirom na to da se Futuristica nudi za 650.000 dolara od strane Prestige Importsa iz Floride. To je visoka cena, posebno kada se u obzir uzme činjenica da je jedan primerak prodat u septembru za samo 195.000 funti.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Prestige Importsčitanja : 695Komentari