home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Theon Design Porsche 911

Britanska kompanija Theon Design, bez sumnje, spada među najcenjenije kompanije u kojima se bave skupim restomod projektima na osnovi Porschea 911 iz Serije 964, a nova potvrda je restaurirani i modifikovani "elfer“ koji nosi nadimak BELL001, a naručio ga je neimenovani kupac iz Belgije.

Theon Design Porsche 911

Kako navodi Klix.ba, coupé iz Oxfordshirea pokreće vazduhom hlađeni 3,6 litarski 6-cilindarski boxer motor kojem u ovom slučaju asistira Rotrex mehanički kompresor, pa se znatno olakšan BELL001 može pohvaliti sa 400 konjskih snaga i skoro 500 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju distribuciju na zadnju osovinu je zadužen ručni 5-stepeni menjač Getrag G50.

Theon Design Porsche 911

Smanjenju mase automobila (1.265 kilograma sa svim tečnostima i punim rezervoarom) doprinelo je korišćenje ugljeničnih vlakana od koji je napravljena većina karoserijskih panela, a u Theonu su uspeli i u nameri da pomenute kilograme rasporede između osovina u odnosu 50:50. Pored adaptivnog oslanjanja i vrhunskih guma Michelin, upravljivosti će pomoći i ograničena mehanička blokada diferencijala.

Theon Design Porsche 911

Posao oko restauracije i modifikacije je trajao 18 meseci, a kupac je za svoj BELL001 koji "čuči“ na prepoznatljivim 17-inčnim Fuchs felnama izdvojio oko 450.000 evra.

Izvor: Klix.ba

Foto: Theon Designčitanja : 383Komentari