home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
DP64 Classic RS Jubilee

S modelom koji se krije iza naziva DP64 Classic RS Jubilee, a podsetnik je na prvi 911 s oznakom RS, poznata nemačka tjuning/restomod kompanija obeležila je 50. rođendan.

Prošlo je pola veka od kako je iz radionice u gradiću u blizini Kelna izašao prvi dorađeni Porscheov automobil koji je „potpisala“ tjuning kompanija DP Motorsport, a jubilej jedne od najcenjenijih kompanija koja se bavi Porscheima obeležen je odličnim projektom na osnovi Porschea 911 Carrera iz Serije 964.

DP64 Classic RS Jubilee

U DP Motorsportu su rođendan iskoristili da naprave najnoviji podsetnik na prvi Porsche 911 koji je na sebi nosio oznaku RS, a rezultat je žuta Coupé karoserija na zelenim 17-inčnim Fuchs felnama koja se krije iza naziva DP64 Classic RS Jubilee.

DP64 Classic RS Jubilee

Radna zapremina Carrerinog atmosferskog i vazduhom hlađenog 6-cilindarskog boxer motora je povećana s 3,6 na 3,8 litara, a uz nove bregaste osovine, sistem ubrizgavanja, filter vazduha i otvoreniji sistem, sistem snaga i obrtni moment motora koji standardno razvija 250 konjskih snaga i nudi 310 Nm obrtnog momenta povećani su na 314 KS i 361 Nm.

DP64 Classic RS Jubilee

Za prenos snage na zadnju osovinu kojoj asistira mehanička ograničena blokada diferencijala zadužen je ručni 5-stepeni menjač sa skraćenim hodom ručice po uzoru na 911 RS iz Serije 964. Za efikasno zaustavljanje brinu kočnice "pozajmljene“ iz modela 993 Turbo, a elemente Clubsport oslanja "potpisuje“ poznata nemačka kompanija KW.

Više snage je zaduženo za znatno manju masu, jer su mnogobrojni elementi proširene karoserije (u kojoj se kriju posebna prednja sedišta i Clubsport sigurnosni kavez) napravljeni od ojačane plastike, karbona i kevlara. U duhu modernih vremena je vrhunski audio-sistem Dr. Boom s Bluetooth prijemnikom za povezivost s pametnim telefonima i USB konektor, a većina elemenata u kabini je obložena crnom alkantarom.

Performanse i cena najnovijeg osvrta na prvu Carreru RS nisu objavljeni.

Izvor: Klix.ba

Foto: DP Motorsportčitanja : 610Komentari