home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Odlazi i Mercury ?

12 Jun 2008 - 00:22 Vesti Link

Pošto je Chrysler ukinuo Plymouth a General Motors Oldsmobile, izgleda da će ista sudbina zadesiti i Mercury, koji se nalazi u vlasništvu Forda. Prema poslednjim nezvaničnim vestima (možda je bolje reći špekulacijama?) koje objavljuju pojedini američki sajtovi, Ford se sprema da već 2012. godine ugasi ovaj brend, pre svega zbog sve slabije prodaje i nekonkurentnosti. Tako je u prvih pet meseci ove godine prodaja pala za skoro četvrtinu u odnosu na isti period 2007. Ford za sada nije potvrdio navode o eventualnom gašenju Mercury-a; štaviše iz Forda stižu uveravanja kako je Mercury važan deo njihove palete i kako će i dalje investirati u ovaj brend.čitanja : 705Komentari

Na zalost, ovo se vec duze vreme znalo. Vec neko vreme Ford nije predstavio novi koncept iz Mercurya niti je pricao o buducim modelima.

Vec uveliko se vidjaju slike novih generacija Ford Fusiona i Taurusa na netu dok o njihovim "blizancima" iz Mercurya (Milan i Sable) ni reci. Slicna situacija je i sa Ford Escape / Mercury Mariner.

Steta, velika steta. Veliki sam ljubitelj Mercurya i imam u planu da kupim Mercury Milan uskoro.

Autor F-150 12 Jun 2008, 16:34