home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Uspeh Renaulta sa Dacijom nije prošao nezapaženo od strane konkurencije pa su svoje niskobudžetne automobile već najavili i Toyota, GM, Fiat, VW, Hyundai i ostali. Sada se ponovo govori da i drugi francuski proizvođač, PSA grupacija (Peugeot i Citroen), želi da zagrize deo kolača u tom segmentu tržišta.

Tačnije, posle onih nedavnih glasina da u tu svrhu Peugeot navodno sprema povratak odnosno uskrsnuće davno ukinute marke Talbot (koja je do svog gašenja bila u sastavu pomenute PSA grupacije), sada stižu nove vesti da će taj low cost model (manja limuzina za pet putnika) u stvari biti komercijalizovan pod znakom i Peugeota i Citroena.

Prema najnovijim vestima, budući niskobudžetni model će se pojaviti 2011. godine i biće namenjen pre svega rastućim tržištima centralne i istočne Evrope, Rusije, Turske i Severne Afrike. Ako bude uspešan pojaviće se i u Kini i Južnoj Americi, ali se ni u kom slučaju neće prodavati na zapadu Evrope (bar prema sadašnjim planovima).    

Proizvodnja će se odvijati u Turskoj ili Poljskoj a trebalo bi da ga pokreće 1,0 litarski trocilindrični benzinac.čitanja : 765Komentari