home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanski "Nisan" je najavio da kupuje oko 20 procenata američkog "Krajslera" i ponudio da se posrnuli gigantski proizvođač automobila priključi francusko-japanskom udruženju sa "Renoom", piše danas "Detroit njuz", pozivajući se na izvore bliske kompanijama.

List tvrdi da je ponuda predata privatnom investicionom fondu "Serberus", koji drži 80 procenata "Krajslera".
Pozivajući se na izvore bliske pregovaračima, dnevnik takođe navodi da uprava njujorškog fonda "Serberusa" prednost ipak daje dogovoru sa "Dženeral motorsom" (GM).
"Fajnenšel tajms", međutim, piše da GM očekuje veća ulaganja inostranih investitora, kao mogućnu alternativu dogovoru sa "Krajslerom." GM se čak nada da bi injekcija svežeg kapitala mogla biti slična onoj koju je nedavno milijarder Voren Bafer ubrizgao u "Dženeral ilektrik" i "Goldman saks." List istovremeno citira anonimnog bankara koji sumnja da bi neki od investitiora mogao nešto slično da uradi.
Američka prodaja kola smanjena je na najniži nivo u poslednjih 15 godina, dok analiičari računaju da će dalje padati i u oktobru, zbog lošijih uslova kreditiranja.
Prodaja GM je u septembru smanjena 18 odsto, a "Krajslera" 25 procenata.
U očekivanju da bi moglo da dođe do daljih pogoršanja uslova poslovanja, GM i "Krajsler" već pregovaraju o mogućem udruživanju, u pokušaju da prežive posrtanje čitave auto-industrije, ali još nema nikakvog napretka u dogovorima.

Izvor : Tanjug.co.yučitanja : 777Komentari

Sta ce im ta beda?
Zbog Jeep-a?

Autor Eki 22 Okt 2008, 21:51