home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada je nova Opel Insignia iz GM-ove evropske ponude istisnula dosadašnju Vectru, to ne znači da je i samo ime Vectra nepovratno otišlo u istoriju, jer je pomenuta Insignia ovih dana u Čileu osvanula kao Chevrolet Vectra.

Ovde dakle ponovo konstatacija da GM obilato koristi svoje resurse i postojeće modele da bi štancovao klonove, odnosno pravio "nove" modele i iste automobile prodavao na različitim tržištima pod različitim imenima.

Međutim, da bi sve bilo još komplikovanije treba reći da ovo nije i jedina Chevrolet Vectra na tržištu južne Amerike. Naime, General Motors (vlasnik i Chevroleta i Opela) u Brazilu i Argentini kao Chevrolet Vectru nudi aktuelnu Opel Astru H, jer se prethodna Opel Astra G (model koji je trebalo da sklapa i naša Zastava) u te dve zemlje i dalje nudi kao Chevrolet Astra.

Na drugoj slici je inače Chevrolet Vectra GT za brazilsko tržište, čije se razlike u odnosu na Opel Astru H svode samo na drugačiju masku hladnjaka i oznake proizvođača. Veće se razlike kriju pod poklopcem motora. Naime, Chevrolet Vectra GT ima GM-ov 2,0 litarski FlexFuel motor, koji kao pogonsko gorivo koristi ili E100 etanol ili benzin, ili bilo koju kombinaciju ovih goriva.čitanja : 914Komentari