home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Češka fabrika automobila - "Škoda" - planira da privremeno obustavi proizvodnju, zbog smanjenje tražnje vozila, od polovine decembra do 6. januara, saopštili su izvršni rukovodioci te kompanije.

Operativno rukovodstvo "Škode", čija centrala se nalazi u gradu Mlada Boleslav u centralnom delu Češke, saopštili su da je planirano obustavljanje proizvodnje dogovoreno sa vođama fabričkih sindikata.

Fabrika je već skratila radnu sedmicu na četiri dana, od ponedeljka do četvrtka, u nastojanju da ne proizvodi višak vozila dok ne proda postojeće zalihe.

U oktobru je, inače, "Škoda" već bila prinuđena da zbog naglog rasta zaliha neprodatih vozila i niske tražnje na domaćem i stranom tržištu privremeno obustavi proizvodnju.

Menadžment fabrike je ranije ukazao da će ove godine proizvodnja automobila u "Škodi" opasti, u odnosu na lanjski nivo, za oko 30 hiljada komada.

Uprkos očekivanom smanjenju godišnje produkcije očekuje se da "Škoda" u 2008. kompletira oko 700 hiljada vozila i tako ostane među vodećim proizvođačima automobila u Evropi, izvštavaju glasila u Pragu.

Renault privremeno zaustavlja proizvodnju u Rusiji

Francuski "Reno" namerava da privremeno obustavi proizvodnju putničkih vozila u svojoj fabrici u Moskvi, zbog krize u plasmanu i predstojećih verskih i novogodišnjih praznika, prenosi agencija Prajm - Tas.

Pogoni fabrike u Moskvi, u kojima se sklapa vozilo "Reno - logan" neće raditi od 12. decembra pa sve do 10. januara, iako je prvobitno bilo objavljeno da će pauza potrajati samo do kraja narednog meseca.

U Rusiji se, međutim, tradicionalno ne radi od 1. do 10. januara pa će se privremeni prestanak rada fabrike produžiti i na to razdoblje, potvrdio je predstavnik "Renoa".

"Reno" sada u moskovskoj fabrici, koja je podignuta zajedno sa ruskim pertnerima, dnevno kompletira 330 vozila marke "logan".

Taj automobil je, prema izveštajima lokalnih autodilera, pre izbijanja globalne ekonomske krize imao vrlo solidnu prođu na ruskom tržištu putničkih vozila.

Autor : Tanjug.co.yu

Foto : Škoda, Renaultčitanja : 1252Komentari

DOK GOD I SKODA I RENO NE POCNU DA PRAVE AUTOMOBILE U CENOVNOM RANGU OD 5-7000 eURA NECE NI IMATI NEKOG POMAKA U PRODAJI.

Hyundai GETZ ovde sada kosta 9 990AU$ (5000Eura)-kao YUGO

Ejjj Evropo i Srbijo

Autor ChedomirADELAIDE 30 Nov 2008, 04:35