home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rusija i Nemačka sarađuju kad je reč o budućnosti nemačkog automobilskog koncerna „Opel”, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel po završetku razgovora s predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom.

„Mi zajednički radimo na budućnosti 'Opela', u saradnji sa 'Dženeral motorsom'“, izjavila je Merkelova, govoreći o planovima vezanim za tu nemačku podružnicu američkog automobilskog džina „Dženeral motors”.

Nakon što je kanadski proizvođač autodelova „Magna”, u partnerstvu s vodećom ruskom bankom „Sberbank” u junu postigao sporazum o kupovini kombinovanog udela od 55 odsto u „Opelu”, pregovori o integraciji još nisu okončani i u međuvremenu su se pojavile i druge kompanije koje pretenduju na udeo.

Ističući da „postoji niz pitanja koja treba rešiti”, Merkelova je rekla da „koncepcija 'Magne' pruža izuzetne izglede: otvaranje šansi za 'Opel', sa jedne strane, i izgradnju strateškog partnerstva zajedno s Rusijom, sa druge”, preneo je Prajm-Tas.

„Zbog toga radimo sve kako bi ovde otvorena pitanja bila rešena u najskorije vreme. Smatramo da će investitor 'Magna' u tome dati svoj doprinos”.

Medvedev je predočio da gleda s optimizmom na ostvarenje rusko-nemačkog projekta u vezi s „Opelom”, mada još nisu razrešena sva pitanja.

On je na pres konferenciji po završetku međuvladinih razgovora rekao da finansijska kriza još nije okončana i, da bi se prebrodila, strateški partneri treba da približe pozicije.

„Rusija i Nemačka treba da približe ili da imaju jedinstvene pozicije”, smatra on. „Za nas je od značaja da iz krize izađemo jaki, a ne oslabljeni i nemoćni”, dodao je Medvedev.

Autor : Tanjug.rs

čitanja : 586Komentari