home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najjeftiniji novi automobil na svetu, indijski Tata Nano (čija osnovna verzija košta nešto više od 1.700 evra), danas je dobio svoje prve vlasnike.

Tačnije, u prvoj turi je isporučeno 50 komada, a prvi srećni vlasnik je Ashok Raghunath Vichare iz Mumbaja, kome je ključeve svečano uručio lično prvi čovek indijske kompanije Ratan Tata. 

Prodaja ovog automobila je inače počela u aprilu, od kada je u Indiji primljeno preko 200.000 narudžbina.  

Nano je prošle nedelje uspešno prošao i aktuelni evropski frontalni (pri brzini od 56 km/h) i bočni crash test, koji su strožiji od onih u Indiji. Test, kome je prisustvovalo i više novinara, obavljen je u MIRA test centru, i to pod nadzorom inspektora iz britanskog Vehicle Certification Authority-a.

Takođe, nedavno je i zvanično najavljeno da prodaja unapređene Tate Nano Europa na Starom kontinentu startuje krajem 2010. ili najkasnije početkom 2011.godine, i to po ceni koja u Španiji neće preći 4.000 evra.

Taj evropski model je pretrpeo izmene na eksterijeru i trocilindričnom motoru, a ima i duže međuosovinsko rastojanje, ABS, vazdušne jastuke i poboljšan kvalitet materijala u kabini. Prodaja Nanoa Europa će se odvijati kroz dilersku mrežu ove kompanije (trenutno postoji u Španiji, Italiji, Poljskoj, Belgiji i Noveškoj), koja će do početka prodaje naravno biti proširena.

Tata namerava da Nano Europa podvrgne i EuroNCAP testu, gde se očekuju četiri od mogućih pet zvezdica za bezbednost.čitanja : 787Komentari