home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Komercijalni direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" Dragoljub Petrović izjavio je danas Tanjugu da je u pogonima kragujevačke fabrike automobila od sredine aprila do danas montirano oko 6.500 automobila "punto klasik" sa motorom na benzin i dizel motorom, a da je prvih 60 "dizelaša" već prodato.

Naglašavajući da je planom predviđena prodaja 1.500 "punta" sa dizel motorom do kraja godine, Petrović je rekao i da prodaja "punta klasik" sa motorom na benzin prati proizvodnju.

"Kao i u svim fabrika automobila u Evropi, i u Kragujevcu proizvodnja automobila sa dizel motorom činiće 10 odsto ukupne mesečne proizvodnje automobila", naveo je Petrović.

Kako je nedavno najavljeno, od septembra u Kragujevcu će se mesečno sklapati 4.000 "punta", a za tada je najavljen i početak montaže "punta" na gas.

Na jesen se očekuje se i potpisivanje aneksa ugovora između "Fijata" i države Srbije, kojim će biti precizirano koji će to model automobila A ili B klase početi da se montira u pogonima kragujevačke fabrike automobila.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić nedavno je u Kragujevcu najavio da će, za koji god automobila da se "Fijat" odluči, njegova proizvodnja početi krajem naredne godine, a puna u 2011. godini, dok će već u idućoj godini biti montirano 50.000 "punta".

Na montaži "punta" u Kragujevcu angažovano je 950 radnika, i oni su, zbog povećanja produktivnosti, već dobili prvi deo nagrade u iznosu od 10.000 dinara. Drugi deo, koji iznosi koliko i prvi, kako je najavljeno, dobiće u septembru, a treći krajem godine.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 3641Komentari