home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vlasnicima vozila sa stranim i ekonomskim tablicama sutra ističe rok za preregistraciju, a vlada bi trebalo da na sledećoj sednici donese uredbu na osnovu koje će i pravna lica sa sedištem u Srbiji moći da preregistruju vozila pod istim uslovima kao i fizička lica, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu ekonomije.

U Ministarstvu ekonomije navode da fizičkim licima rok za preregistraciju neće biti produžen, jer su predviđena tri meseca bila sasvim dovoljna, a policija će, kako je rečeno, svima koji sutra ne budu preregistrovali vozilo oduzimati papire i tablice od vozila.

U Upravi carine je Tanjugu rečeno da su na svim ispostavama za preregistraciju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama velike gužve i da će dokumentacija biti primana i sutra.

Preregistracija automobila sa stranim i ekonomskim tablicama počela je 21. aprila na osnovu Uredbe o obaveznoj preregistraciji, prema kojoj građani Srbije moraju u roku od tri meseca da plate porez na dodatu vrednost od 18 odsto i carinu od 10 odsto za vozila iz EU i 12,5 odsto za vozila iz drugih zemalja.

U trenutku donošenja uredbe, u Srbiji je, prema podacima Ministarstva finansija, bilo oko 40.000 vozila sa crnogorskim tablicama i oko 1.500 vozila sa ekonomskim tablicama koja u Srbiji koriste predstavništva stranih firmi.

Vlada Srbije trebalo bi na sledećoj sednici da donese Uredbu na osnovu koje će i pravna lica moći da preregistruju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama pod istim uslovima koje su da sada imala fizička lica.

Oni će morati da plate PDV i carinu, a jedina razlika je što će rok za preregistraciju biti kraći od tri meseca.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 1103Komentari

"Vlada Srbije trebalo bi na sledećoj sednici da donese Uredbu na osnovu koje će i pravna lica moći da preregistruju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama pod istim uslovima koje su da sada imala fizička lica."

Koja je ovo glupost.Samo pravna lica i imaju pravo da koriste ekonomske tablice.

Autor Nebojša 20 Jul 2009, 17:52

Ovo je najveca blamaza i pljacka naroda. Nama u NP su dozvolili da carinujemo kola u nasem gradu ali vec 7 poslednjih dana niko nije predao dokumenta ali bas niko. Mnogi koji nisu imali novca i cekali su zadnje trenutke bice debelo nasamareni i osteceni. Da su primali dokumentaciju kako su se reklamirali na TV sve bi bilo u redu ovako nam Dinkic em zviznu cenu u nebesa em nam ne dozvoli da svoju duznost obavimo do kraja vremena.
Cirkus je jos veci kad se javno punomocija prodaju po 20 do 30 eu a svi se prave da je sve legalno.
Na kraju kakve smo ljude birali takvu smo vclast i dobili

Autor Mirsad 20 Jul 2009, 23:21

Mozda gresim ali meni se cini da ce produzenja preregistracije ipak biti samo u drugacijoj formi. sada ce svi oni koji imaju firme se odjednom setiti da imaju po nekoliko automobila sa stanim tablicama koje treba preregistrovati. Saga se nastavlja...

Autor Duka 21 Jul 2009, 01:09

Sto je i u redu. Zasto bi privatna lica mogla a pravna ne...

Autor Duka 21 Jul 2009, 01:11

a sta je sa voznjom stranih vozila koja su registrovana na pravno lice dok ne odobre preregistraciju i za njih?

Autor zoki 24 Jul 2009, 01:08

SZP-sve za pare

Autor Aca 03 Avg 2009, 13:37

Oce biti opet pustena preregistacija za ove koji nisi stigli da preregistruju??

Autor bbb 13 Okt 2009, 15:55