home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Podsećanja radi, američki General Motors je nedavno sa kompanijom Penske Automotive Group (vlasnik Roger Penske, ima ekskluzivno pravo na distribuciju Smarta u SAD-u) postigao preliminarni sporazum o prodaji brenda Saturn, koji je Evropljanima najviše poznat po tome što Amerikancima pod svojim imenom prodaje neke od Opelovih modela.

Ugovor bi inače trebalo da se finalizuje u trećem kvartalu ove godine (to će spasiti oko 350 dilera i 13.000 radnika). GM će naime nekoliko narednih godina i dalje snadbevati Penske Saturn sa modelima Aura, VUE i Outlook, a kasnije će Penske morati da sklopi ugovor o snadbevanju vozilima sa nekim drugim proizvođačem automobila.

Tu na scenu stupa Renault, što u stvari i nije novost, budući da se o tome već pričalo. Renault je međutim sada za Automotive News i zvanično potvrdio da se pregovora sa Penskeom kako bi se postigao dogovor o tome da Renault snadbeva Saturn automobilima za američko tržište.  

Do sada se naime govorilo da će se za to pobrinuti Renault-Samsung, Renaultova korejska filijala, a treba naglasiti da ceo eventualni posao sa Penskeom isključuje Nissan, japanski deo Renault-Nissan alijanse.

Drugih detalja za sada nema, ali zamislite Saturn Clio, Saturn Megane ili Saturn Lagunu...čitanja : 1321Komentari