home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Novi Seatovi modeli

20 Okt 2009 - 09:17 Vesti Link

Seat je na nedavnom Salonu automobila u Frankfurtu publici prikazao sportski Leon Cupra R sa 265KS, studiju IBZ Concept (najavljuje karavansku Ibizu ST za sledeću godinu), kao i ekonomičnije i ekološki podobnije modele Altea, Altea XL i Leon Ecomotive, ali je to tek početak ofanzive novih modela iz ove španske fabrike u vlasništvu nemačkog Volkswagena.

Tako će naslednik vremešnog MPV modela Alhambra biti lansiran već sledeće godine (kao konkurencija Fordu Galaxy), i to opet na bazi Volkswagena Sharan, čija se nova verzija takođe očekuje tokom 2010.

Krajem 2010., a možda i početkom 2011. godine na tržište stiže i Seatov model na osnovi Volkswagena Up!, kojim će Španci dobiti naslednika svog nekadašnjeg najmanjeg modela Arosa. Za sada nije jasno da li će i novi mališan poneti ime Arosa, ali je potvrđena i verzija sa elektropogonom (mada se u toj varijanti ne očekuju neke velike prodajne brojke).

Sledeći je novi SUV model koji bi, kao i koncept sa Salona u Frankurtu 2007., trebao da ponese ime Tribu.

Radi se o Seatovom odgovoru na SUV virus u kompaktnoj klasi, koji se nezaustavljivo širi i na proizvođače, koji dosad nisu imali takav model u svojoj ponudi.

Kako bilo, Tribu bi trebao da deli mehaniku sa Volkswagenovim Tiguanom (njegovu platformu i integralni pogon), dok ostali detalji za sada još nisu poznati.

Posle Tribua, negde u zimu 2011. godine na tržište treba da stigne i kompaktni kupe, i to na bazi Leona. Za Leon Coupe već postoji predlog dizajna, a u španskoj firmi se nadaju uspehu jednog takvog modela.

Sem navedenih, moguće je proširenje i proterenske Freetrack porodice, dok od nekog Seatovog kabrioleta za sada nema ništa.čitanja : 1680Komentari

Ibiza karavan mi se bas dopada, bar na slikama,jos ako cena ovakvog modela bude od 16.000 eura.

Autor Uzelac 20 Okt 2009, 12:49

Svi su dobri,a posebno mi se svidja buduca Arosa,ako se tako bude zvala.

Autor Milan 20 Okt 2009, 20:10

Prototip Ibize ST je po meni jedan od najlepših karavana ikada!

Autor b 20 Okt 2009, 23:16