home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Grupacija "Folksvagen" (VW) je u prvih devet meseci ove godine ostvarila profit od 1,5 milijardi evra, povećala udeo na ključnim međunarodnim tržištima i proširila inovativne i ekološke game modela, saopšteno je iz te grupacije.

U saopštenju se navodi da je automobilski sektor zabeležio protok novca veći od pet milijardi evra.

Ti podaci su naizgled odlični, ali u poređenju sa prošlom godinom, kada je zabeležen profit od 4,9 milijardi evra, posledice globalne ekonomske krize i složene makroekonomske situacije su očigledni. Zbog toga VW ne očekuje da će ove godine dostići zaradu koju je ostvario prošle godine.

"Volkswagen Grupa se drži veoma dobro uprkos nepovoljnim uslovima. Dok se globalno tržište smanjuje za 12 odsto, mi beležimo stabilne nivoe isporuke, što dokazuje da smo, čak i u teškim vremenima, dobro pozicionirani sa našom strategijom sa više brendova", navedene su u saopštenju reči predsednika odbora "Folksvagena" Martina Vinterkorna.

On je, takođe, istakao da će se WV ubuduće, uz proširenje palete modela, mnogo više oslanjati na inovativna i ekološka vozila, jer su ona "garancija uspeha". VW grupa je ojačala svoju poziciju na globalnom tržištu i povećala  udeo na tržištu putničkih vozila na 11,7 odsto (sa prošlogodišnjih 10 odsto).

Autor : Tanjug.rs

Foto : Volkswagen čitanja : 678Komentari