home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački "Folksvagen" je danas saopštio da će povući gotovo 200.000 automobila "novo gol" i "novo vojaž" proizvedenih u Brazilu za potrebe lokalnog tržišta, trećeg po važnosti za tu kompaniju, zbog nedovoljne količine maziva u ležajima zadnjih točkova u nekim slučajevima.

U saopštenju "Folksvagena" se navodi da bi "moglo da dođe do blokiranja zadnjih točkova ukoliko bi se oni stalno koristili sa nedovoljnom količinom maziva u ležajevima", a da bi "u ekstremnim slučajevima  točak mogao da otpadne i tako izazove nesreću", preneo je Rojters.


Biće povučeni samo automobili proizvedeni do jula 2009., stoji u saopštenju "Folksvagena".

Iako su povlačenja vozila relativno česta pojava zbog izuzetne složenosti većine modernih automobila, u poslednje vreme se tome u javnosti posvećuje velika pažnja, pošto je imidž japanske "Tojote" kao proizvođača kvalitetnih vozila pogođen povlačenjem više od 8,5 miliona automobila.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Volkswagenčitanja : 1444Komentari

Čekam BMW...

Autor Stefko 11 Feb 2010, 18:52

njega neces docekati :pPPp

Autor shomi 11 Feb 2010, 19:36

Ajmo pljuvači Toyote, udri te!

Autor Đenka 11 Feb 2010, 21:53

SAD IH NIGDE NEMA...

Autor monk 11 Feb 2010, 22:19

Neke fabrike ispravljaju takve greške bez znanja javnosti. To se prećutno radi na redovnim servisima

Autor gagiNBG 12 Feb 2010, 08:35

Ma to sad svi videli od Toyote, pa onda kao ajd i mi da povucemo da vide kupci da se brinemo za njih...
:-)

Autor Dejan 12 Feb 2010, 09:09

Šta bre oćete, evo ja sam pljuvač Tojote. I šta?
Ja pljujem svaku marku koja pravi ovakve propuste, ne samo jadnu Tojotu. Evo pljujem i ovaj precenjen Folksvagen. Svako ko pravi ovakve greške i propuste. Neki ljudi ne shvataju značenje poslovice ,,bolje sprečiti nego lečiti". Znači nije problem opozvati, problem je bio da se spreči to opozivanje, na vreme da se kontroliše kvalitet, a ne u vreme krize koristi jeftine i nekvalitetne delove, a posle im đavo kriv.
Vi niste glupi, videćete da ne može slučajno u isto vreme i Tojota, i Honda i Folskvagen da opozivaju automobile. Znači da su štedeli uvreme krize, i to im se vraća. Tojoti papučica za gas ne valja, Hondi se ne sećam šta, a ovima točak oće da odpadne. Strašno!
To svaka marka može da uradi. Napravi krševe, pa ih posle opozovi i ispadni heroj kako si sprečio katastrofu i ljudske gubitke.

Autor MasterHaosis 12 Feb 2010, 11:41

ne bih se slozio da je to zbog krize, nego da su u momentu kada je prodaja bila dobra pozeleli jos dodatno da zarade. Cudno je i to kako svoje automobile povlace tojota, wv, honda nema fiata i slicnih. Imam utisak da su se doticni malo vise uljuljkali.

Autor nebojsa 12 Feb 2010, 23:08

nebojša, pa i to je vrlo moguće!
Ali evo sad dodatno zarađuju. Ono svaka zajebancija košta!

Autor MasterHaosis 13 Feb 2010, 12:01