home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Parkiranje vozila u javnim garažama u Beogradu ne garantuje veću bezbednost nego parkiranje automobila na bilo kojoj drugoj javnoj površini. Ovome u prilog govori i podatak da u javnim garažama u gradu ne postoji kompletan video nadzor.

I pored svih fizičko-tehničkih mera koje postoje u garažama, često se dogodi da vlasnici vozila pri povratku u garažu, zatiču svoje automobile oštećene, a neretko i obijene. Samo u poslednjih nekoliko dana u garaži na Obilićevom vencu opljačkana su tri automobila, piše "Blic".

"Imam utisak da moje vozilo ništa nije bezbednije u garaži nego na običnom parkingu. Više puta sam zatekao slomljen retrovizor, vetrobransko staklo, a jednom su pokušali i da mi obiju automobil. I sami vozači su dosta nepažljivi, jer prilikom izlaska sa parkinga često oštete tuđe vozilo, a da to niko ne primeti", kaže za "Blic" Goran Marinković, koji godinama ostavlja svoj automobil u javnim garažama u različitim delovima grada.

Kroz sedam javnih garaža u gradu ("Obilićev venac", "Vukov spomenik", "Aerodrom", "Zeleni venac", "Masarikova", "Pionirski park" i "Dr Aleksandar Kostić") godišnje prođe više od million vozila, odnosno više od 1.500 dnevno po garaži.

"Prilikom ulaska u javnu garažu vozači dobijaju karticu bez koje ne mogu da izađu iz garaže. Iako u garažama postoji fizičko obezbeđenje, a na rampama video nadzor, na ulazu svake garaže istaknuto je da bezbednost vozila nije zagarantovana, kao i da vozači ne bi trebali da ostavljaju, karticu za parkiranje i vredne stvari u kolima", kaže za "Blic" Branko Arsenijević, portparol JKP "Parking servis".

Prema njegovim rečima, ukoliko do obijanja ipak dođe, JKP"Parking servi" prosleđuje sav materijal koji ima na raspolaganju inspektorima MUP.

"Planiramo da do kraja godine unapredimo i dogradimo video nadzor u javnim garažama 'Obilićev venac', 'Zeleni venac' i 'Masarikova' što podrazumeva da će ove tri garaže u potpunosti biti pokrivene kamerama. Nakon toga planiramo da u sve javne garaže u gradu uvedemo kompletan video nadzor", objašnjava Arsenijević za "Blic".

Preuzeto sa : Mondo.rsčitanja : 2408Komentari

Koja je svrha garaže kad nema razlike u odnosu na otvoren prostor, a još je i skuplje parkiranje? Zar je teško instalirati CCTV?

Autor Boris 09 Sep 2010, 12:49

@Boris
Slazem se u potpunosti.
Pa valjda garaza i sluzi da ostavis auto i ne brines.

Autor PITBULL 09 Sep 2010, 15:12

Сврха гараже је да паркираш аутомобил.

Autor Србислав 16 Sep 2010, 17:56

@Srbislav
Pametniji odgovor nisam cuo,svaka cast! :)

Autor PITBULL 16 Sep 2010, 18:00