home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Džili", koja je priredila prvorazredno iznenađenje kada je preuzela švedski "Volvo", ponovo je šokirala svetsku autoindustriju najavom da će uskoro početi da prodaje automobile preko interneta.

"Džili", najveći kineski privatni proizvođač kola, objavio je da će početi da prodaje vozila specijalno izrađena za internet prodaju na portalu Alibaba.com, najvećem kineskom onlajn tržištu, prenele su agencije.

Kompanija je saopštila da će lansirati jedno onlajn izdanje modela "džili panda", malog automobila izuzetno popularnog među kineskim mlađjim vozačima. Premda će biti prodavan jedino preko interneta, kupci će moći da koriste sve "Džilijeve" servise.

Uprava kompanije ističe da je duže razrađivan plan o internet prodaji automobila i da se upravo nalazi u probnom radu, što bez sumnje predstavlja novinu u Kini. Kina ima više od 400 miliona internet korisnika, od kojih se jedna trećina bavi onlajn trgovinom, što je činilo dva odsto ukupne maloprodaje minule godine, iako je takav način porudžbina više nego utrostručen u poslednje tri godine.

Li Šufu, osnivač i predsednik kompanije "Džili automobili", poznat kao "kineski Henri Ford", najavio je da će njegova kompanija lansirati 42 nova medela u naredne tri godine. On je priznao da nije u potpunosti uveren da će njegova onlajn prodaja biti uspešna, ali je sasvim siguran da je internet efikasna platforma za pokazivanje novih modela i za pridobijanje pristalica "Džilijevih" modela.

Autor : Tanjug.rs

Foto : arhiva Autoblog.rs


čitanja : 969Komentari

Кинезима бих препоручио да они у фабрикама монтирају само најважније делове аутомобила, мотор, шасију, итд, итд... А да оне мање захтјевне пошаљу купцима са упуством како се монтира, типа ретровизори, седишта... Мислим да би знатно снизили трошкове производње

Autor Хипотермија 14 Sep 2010, 09:57

Oni vec imaju niske troskove proizvodnje, zasto bi ih jos snizavali?

Autor Dejan! 14 Sep 2010, 10:59

Pa ne mogu ništa značajno da urade sa ovim cenama. Cene kineza moraju da idu bar još 10% dole

Autor Dejan L 14 Sep 2010, 11:40

Sto je ovo grdno, da mi poklone zamenio bi za polovan punto, odma.

Autor Boris 14 Sep 2010, 12:03

Jugo le lepotan za ovo cudo sa slike,ako se to u opste moze nazvati automobilom.... Kinezi nisu culi za dizajn??!!

Autor Djura-Pirot 14 Sep 2010, 21:46