home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

AMSS je aktivno učestvovao na ovogodišnjem kongresu FIA i AIT održanom u Parizu od 1. do 5. novembra 2010. godine kome je prisustvovalo oko 370 delegata iz 95 zemalja sveta.

Jedan od ključnih momenata vezan je za prijem novih članova u FIA. Na osnovu velikog zalaganja i protivljenja AMSS kod organa FIA, a na osnovu  prethodno dobijenog mišljenja Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, FIA Komitet je odlučio da na period od godinu dana odloži razmatranje prijema tzv. Automobilskog kluba Kosova u FIA. 

AMSS je i ovoga puta, potvrdio poziciju jednog od vodećih evropskih klubova, kroz niz kontakata sa vodedćim ljudima FIA i predstavnicima najuglednijih klubova iz Evrope i okruženja.

Izuzetnim zalaganjem Auto-moto savez Srbije, kao jedini nacionalni automobilski klub, uspeo je da sačuva integritet i kontinuitet svog delovanja i na teritoriji Kosova, što bi trebalo da bude od posebnog značaja i za predstojeći pregovarački proces i dijalog između Beograda i Prištine.

Na ovogodišnjem kongresu FIA posebna pažnja posvećena je i reviziji statuta FIA kao i globalnom pokretanju Decenije akcije za bezbednost saobraćaja na putevima, 11. maja 2011. godine. FIA će putem svojih klubova i partnera: FIA Fondacije, FIA Instituta, programa iRAP i eSafety Aware, dati svoj doprinos postizanju ciljeva Decenije – smanjenju poginulih i povredjenih do 2020. godine. Plan je da se svi FIA klubovi uključe u ovaj globalni dogadjaj, počev od klubova iz zemalja „izlazećeg sunca“ do zemalja na krajnjem zapadnom delu polulopte, tako što će svaki klub nekom lokalnom aktivnošću dati svoj doprinos globalnim naporima da se smanji broj poginulih i povredjenih u saobraćajnim nezgodama na putevima širom sveta.

Naredno zasedanje FIA Skupštine održaće se zajedno sa FIA Gala proglašenjem šampionata, u decembru 2011. godine u organizaciji Federacije automobilskih sportskih klubova Indije.

Izvor : amss.rsčitanja : 666Komentari