home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault Fluence Z.E. je osvojio prvo mesto u 300 km dugačkom međugradskom Challenge Bibendum 2011 reliju. Pritom ne samo da je pobedio električne roadstere, već i vozila sa pogonom na hidrogen i gorive ćelije.

Ova pobeda demonstrira Renaultovu 100-postotnu električnu tehnologiju, čija je cena čini pristupačnom velikom broju ljudi, a ujedno je i najefikasnija.

Gregory Fargier i Sylvie Savornin, vozač i suvozač takmičarskog Fluence Z.E. izjavili su: „Veoma smo srećni osvajanjem takmičenja u tako ekskluzivnoj konkurenciji. Ovo takmičenje nam je dalo priliku da istražimo potencijale vozila. Pouzdan je i efikasan za vožnju“.

Fluenceu Z.E. je bila potrebna samo jedna zamena baterije na pola etape, koja je oduzela samo 6 minuta vremena. Za to je zaslužna jednostavna modifikacija nosača baterije, koja je omogućila izmenu uz pomoć ručnog alata. Posetiocima Renault štanda je ponuđena inicijacija u „Renault Driving Eco2“ školi ekološke vožnje za upravljačima modela Fluence Z.E. i Kangoo Z.E., organizovanoj od strane Key Driving Competence trening organizacije.

Nissan, partner u Alijansi je takođe nagrađen u takmičenju. Nissan Leaf je pobedio u 30 km dugom urbanom reliju, ispred Citroena C-Zero i Peugeota iOn, demonstrirajući snagu litijum-jonske baterijske tehnologije koju je razvila Alijansa.

PR Renault BiH  čitanja : 1152Komentari

..i za najruzniju "brnjicu" ikada. Pravougaonik u svom svom sjaju! :D

Autor Uros Cuore Sportivo 31 Maj 2011, 19:32

@ Uros Cuore Sportivo
Tako je

Autor Dejan L 31 Maj 2011, 19:41

A lepsa vam Toyota Prius otpozadi?

Autor ALEKSANDAR BG 31 Maj 2011, 23:40

@ ALEKSANDAR BG
Au, pa ti baš našao da tražiš dlaku u jajetu, ok, ružni su podjednako

Autor Dejan L 31 Maj 2011, 23:52