home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski “Ferari” je otvorio prvo predstavništvo u Indiji, sedam godina nakon dolaska u Kinu, da bi zadovoljio potražnju za luksuznim automobilima sve brojnije kategorije super bogatih Indijaca.

“Ferari” će prodavati širok dijapazon sportskih automobila, a najjeftiniji model - “kalifornija” - koštaće 22 miliona rupija (485.000 američkih dolara), a u tu cenu uračunata je uvozna carina od preko 100 odsto.

- Zaključili smo da je posle 2010. godine Indija spremna za ‘Ferari’. Novi modeli ove godine stižu na tržište, zašto ne bismo onda iskoristili taj trenutak i izašli na novo tržište? Indija je 58. zemlja u kojoj posluje naša kompanija - izjavio je Amedeo Feliza, izvršni direktor kompanije.

Indijskim zakrčenim i lošim drumovima punim rupa već se vozi 50 vlasnika ‘ferarija’, uključujući indijskog igrača kriketa Sačina Tendulkara, koji navodno voli da se vozi noću da bi izbegao saobraćajne gužve.

“Ferari” je saopštio da je u 2010. godini prodao 300 automobila preko svojih predstavništava u Kini, što je oko pet odsto od ukupno 6.500 vozila koliko godišnje prozvede ova kompanija iz Maranela na severu Italije.

Prema Izveštaju o svetskom bogatstvu za 2010, koji sastavlja “Meril Linč Kapdžemini”, broj Indijaca čija se imovina procenjuje na preko milion dolara, ne računajući kuće u kojima stanuju, trenutno iznosi 127.000.

Prema najnovijoj anketi koju je sproveo ogranak “Sitibenka” među 160 finansijskih savetnika, Indijci takođe spadaju u onu kategoriju superbogataša koji rado troše novac na privatne avione i jahte.

“Aston Martin” se u aprilu pridružio grupi proizvođača luksuznih automobila u Indiji, gde davnašnji “Ferarijev” rival “Lamborgini” već ima predstavništvo.

Preuzeto sa : Blic.rs

Foto : arhiva Autoblog.rs


čitanja : 865Komentari