home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vozači motocikala i mopeda su najranjiviji učesnici u saobraćaju. Motociklisti moraju da poštuju propise i nose zaštitnu kacigu, a drugi vozači trebalo bi da obrate pažnju na njih i omoguće im da budu ravnopravni učesnici u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je danas motocikliste da poštuju pravila saobraćaja i nose zaštitnu kacigu, kao i vozače ostalih vozila da obrate pažnju na motocikliste i omoguće im da budu ravnopravni učesnici u saobraćaju.

Među vozačima motornih vozila, navodi Agencija u saopštenju, vozači motocikala i mopeda su najranjiviji učesnici u saobraćaju i gotovo da ne prođe ni jedan dan da se ne objavi informacija o teškoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastradao vozač motocikla ili njegov saputnik.

Agencija upozorava i da najveći broj nastradalih nije stariji od 30 godina.

Najčešći razlozi za nastanak tih saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, nepropisne radnje na putu i preticanje, neustupanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola. Na tragične posledice ovih nezgoda u velikoj meri utiče i nenošenje zaštitne kacige.

Osim uzroka koji se odnose na ponašanje vozača motocikala i mopeda jedan od dominantih faktora za nastanak saobraćajne nezgode je neblagovremeno uočavanje motocikala na putu, saopštila je Agencija.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 862Komentari

i najbezobrazniji u isto vreme!

Autor moto 30 Jun 2011, 07:27

Rizikuju i guraju se napred a ostali treba da ih paze!

Autor berik 30 Jun 2011, 14:00

Naravno da treba, evo mene su nagrdili pre koji dan ovde da sam gundjalo kome smeta kada motorciklisti preticu kolone, uvlace se u guzicu, voze po beloj liniji koja deli trake i slicno...

Autor sabahudin 01 Jul 2011, 12:10